G o l d f i n c h G o l d f i n c h G o l d f i n c h

Portret fotografie

Wie ben je en wat wil je uitstralen? Laat jezelf zien als authentiek persoon. Daar gaat portret fotografie over. Online aanwezig zijn wordt steeds belangrijker. Maak de afstand tussen je doelgroep en jou kleiner met foto’s van een portret fotoshoot. Want juist door je gezicht te laten zien wek je vertrouwen. Dit betekent dat foto’s van jezelf op je website en social media echt meerwaarde hebben. Wij gaan samen foto’s maken die opvallen tussen de rest, waarbij jouw brand en persoonlijkheid centraal staat. Naast portretten ontvang je uiteindelijk een serie van sfeerbeelden, foto’s met relevante accessoires en actiefoto’s. Zeg die stockfoto’s dus maar alvast vaarwel!

Wat is personal branding fotografie?

Bij personal branding gaat het over jou: je drijfveren en je persoonlijkheid. Iedereen kan een bedrijf beginnen om producten of diensten te verkopen, maar niemand doet dat precies op jouw manier. Door jezelf te onderscheiden met jouw persoonlijke branding vergroot je je zichtbaarheid en val je op in de massa. Laat daarom jezelf zien. Ik maak opvallende en kleurrijke foto’s die opvallen en die jouw bedrijf en kwaliteiten laat zien. Perfect voor je website en social media.

Brandingfoto’s op locatie

Brandingfoto’s maak ik altijd op locatie. Ik adviseer vaak om foto’s te maken op je kantoorruimte of werkplek. In je eigen omgeving kun je namelijk het beste ontspannen en staan er spullen die jouw persoonlijkheid benadrukken. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een restaurant of winkel die helemaal in jouw stijl is. Of op een toffe plek in de stad. Het is ook mogelijk om meerdere locaties te combineren voor meer diversiteit in de foto’s. Uiteindelijk is het belangrijk dat de foto’s helemaal passen bij jouw persoonlijkheid en huisstijl.

Tips voor personal branding fotografie

  • Het is handig om van te voren te kijken naar je website welk formaat foto’s je nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld voor de header een bannerfoto nodig waar tekst op komt dan kan ik bij het maken van de foto’s hier al rekening mee houden.
  • Let bij foto’s voor social media op de verschillende formaten. De foto’s op je Instagram feed zijn vierkante, terwijl Facebook en LinkedIn weer andere formaten hebben. Geef daarom aan waar je de foto’s voor wilt gaan gebruiken.
  • Je wilt dat de beelden op je website passen bij de teksten. Bedenk daarom van te voren voor welke pagina’s je foto’s wilt hebben.
  • Houd met je kleding rekening met de kleuren van de locatie van de fotoshoot, zodat het niet vloekt. Bedenk welke stijl je wil uitstralen: wel of juist geen drukke prints, patronen, teksten of logo’s op je kleding. Kies voor kleding waar je je fijn in voelt.
  • Bedenk van tevoren welke accessoires je op de foto wilt. Spullen met kleuren die bij je huisstijl passen of kledingaccessoires doen het altijd goed.

Foto’s voor social media

Naast portretten maak ik ook bedrijfsfoto’s, sfeerfoto’s en productfoto’s voor social media. Heb je bijvoorbeeld een restaurant en wil je jouw gerechten op social media laten zien of heb je een winkel en wil je mooie foto’s van je producten? De foto’s op social media vormen de etalage van je bedrijf. Opvallende en frisse foto’s maken een goede eerste indruk. Denk ook aan brandingfoto’s voor Instagram en zakelijke portretten om je werknemers voor te stellen. Door professionele foto’s te laten maken heb je persoonlijke foto’s met de juiste uitstraling die past bij jou en je bedrijf. Naast foto’s voor social media kun je bij mij ook terecht voor bedrijfsfotografie.

Tarieven portretfotografie

Goldfinch Fotografie hanteert scherpe en eerlijke tarieven en werkt daarom niet met standaard pakketprijzen. Bij het ene project kost de nabewerking namelijk meer tijd dan bij de andere: met portretten ben ik langer bezig met retoucheren dan bij sfeerfoto’s. Ook het gewenste aantal foto’s heeft invloed op de berekening van mijn tarieven. Daarom kun je bij mij een offerte op maat aanvragen aan de hand van jouw wensen.

B a c k T o T o p B a c k T o T o p